skip to Main Content

WERKWIJZE EN KOSTEN

Kennismaken
We beginnen altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin we de wensen en mogelijkheden bekijken. Heb je zelf al een idee, of bedenken we dat samen? Meestal ontstaan de contouren voor een plan vanzelf zodra we samen om tafel gaan.

Bij je thuis, of samen op pad?
Afhankelijk van het soort boek dat we gaan maken zullen we elkaar een aantal keren treffen. Om jouw verhaal te horen en om foto’s en ander beeldmateriaal uit te zoeken. We komen hiervoor graag naar je toe. Wanneer je bepaalde markante plekken uit je leven hebt (denk aan je geboortedorp, je studietijd, je eerste huis…), dan kan het ook heel inspirerend zijn om de interviews op locatie te doen en het verhaal daaraan op te hangen.
Interviews duren gemiddeld ongeveer 3 uur. De weerslag hiervan ontvang je per mail, om alvast mee te lezen. Eventuele correcties of aanvullingen bespreken we met elkaar en voegen we in.

Planning
Tegelijk met de offerte ontvang je van ons ook een planning. Is er een deadline vanwege een jubileum, verjaardag of andere gelegenheid, dan nemen we die als uitgangspunt voor de planning. Het meest compacte beeldverhaal kun je binnen 6 weken in handen hebben. Voor een uitgebreid levensverhaal of een bedrijfshistorie hebben we ongeveer 4 maanden nodig. Ook dit is afhankelijk van de aard en omvang van het boek en de manier waarop beeldmateriaal kan worden aangeleverd.

Vormgeving en druk
Zodra je alle teksten en beeldmateriaal hebt goedgekeurd, gaan we aan de slag met de vormgeving. Inmiddels hebben we het formaat, kleurstelling en de sfeer van de vormgeving met elkaar besproken. In deze fase heb je ook nog de mogelijkheid om correcties aan te geven. Het boek gaat pas naar de drukker als je helemaal tevreden bent. De oplage bepaal je zelf en is al mogelijk vanaf 1 exemplaar.

 

Kosten
Op de pagina mogelijkheden geven we een aantal voorbeeldprijzen, om je een beetje een idee te geven. Maar uiteraard denken we graag mee in elk budget en maken we op basis van het kennismakingsgesprek een heldere offerte. De hoogte hiervan is afhankelijk van de omvang van het boek en het aantal uren dat ermee gemoeid zal zijn. In principe kunnen we alles voor je verzorgen.
Wel kan het schelen in de kosten als je bijvoorbeeld zelf al (deels) schrijfwerk hebt verricht of als het beeldmateriaal al kant en klaar gescand is.
Hoe concreter de plannen en hoe gestructureerder we aan de slag kunnen, hoe beter we de kosten in de hand kunnen houden.

 

Back To Top